Sagohusen

Blandade bilder från flera av sommarens besök av övergivna ting under 2019.
SAGOHUSET
En härlig vårdag hittar vi till huset som varit på "att besöka" listan lite för länge. Fåglarna kvittrar, träden blommar och som i en saga står huset omringad av dom gröna växterna. Efter lite klättrande hittar vi in och märker snabbt att detta är något lite extra. Det här är den typen av hus där allt lämnats sedan flera år tillbaka och där ingen brytt sig om att göra något åt det. Här fanns det en gång liv och framtidsplaner men som en dag tog slut. Kvar lämnades ägodelarna och stillheten. Till viss del också själen..
GÅRDARNA PÅ ÄNGEN
En bra bit hemifrån hittar vi ett par gårdar, inte långt ifrån varandra. Det tog en del vilja att ta sig in men det var tur att vi inte gav upp trots enorma brännässlor och taggbuskar. Som så många gånger förut önskar vi att man visste mer om dom som bodde här. Den enda levande varelsen som syns till nu är en katt uppe på vinden i en av gårdarna. Även fåglarna verkar ha övergett hemmet.​​​​​​​
Innfanför
Innanför ytterdörren står en byrå, längre än så kommer vi inte. Vi får hitta en annan ingång..
Vi går vidare
Det var ett tag sedan skortstenen kom till användning
KRUT OCH DANS
Kan kortfattat beskriva det mindre samhället som sken en gång i tiden. I parken ska det ha funnits allt som en park ska ha. Dansbana, korvkiosk, lotteristånd skjutbana och hela kittet. Tyvärr finns inte allt kvar, delvis på grund av skadegörelse men parken är fin och färgrann ändå. Inte alls långt bort ligger en borg som byggdes som krutmagasin men som senare blev bostäder åt arbetarna på möbelfabriken. Det har förfallit sedan 1965.
SKOGEN
Jag och en god vän bestämde oss för att tälta i skogen. Självklart intill ett ödehus. Egentligen var inte huset så spännande då det ramlat ihop men omgivningen däremot var värd att skryta över. Äkta svensk skog med rester från mänskligheten och sjöutsikt.

You may also like

Back to Top